JADUAL PENGAJIAN SEPANJANG SEMESTER 1 2012/2013

Rabu, 20 Februari 2013

28 September 2012: Aktiviti Solat Hajat Exco Perdana


Assalamualaikum anok- beghanok..

Terlebih dahulu, admin ingin meminta maaf kerana sudah sekian lama menyepi. Pasti ada dikalangan anok-beghanok tertanya-tanya, ternanti-ternanti update blog PERDANA. Tidak ada program atau aktivitikah?. Sebenarnya, PERDANA banyak melakukan aktiviti secara langsung atau tidak langsung, mendapat kelulusan JPPeL atau underground. Tetapi, admin tidak berkesempatan untuk meng'update'kannya di blog PERDANA.

Pada 28 sept, PERDANA telah mengadakan aktiviti solat hajat dan sedikit tazkirah dalam kalangan exco. Terdapat kelainan aktiviti kali ini kerana kehadiran tetamu istimewa dari jauh. Sekiranya anok-beghanok nak tahu siapa, teruskanlah membaca. :)

santapan kami pada malam itu setelah Solat Hajat di surau PTSL. Gambar orang solat tak ada sebab semua orang solat, tak ada siapa nak tangkap gambar.


Dan lagi..


Set up tempat. Depan bilik PERDANA saja. 

Always bring the memory.


Kehandiran exco.lupa nak bagitahu, alert dengan tetamu istimewa erk.. dia dah sampai


ckit baru ni.. 


Presiden Farhan Mamat memulakan perkongsian ilmu beliau. Admin lupa sudah tentang apa. Tetapi nasib baik ada rakam puisi bapak Saida yang telah telah mati. Puisinya berbunyi begini;

Hidup tanpa daya
Sebab daya ditindih ketakutan
Setiap hari seperti mati berulang kali
Setiap saat   ____________  menjadi  ­­­­­­­­­­­­­­­________
Agar bisa menjadi tidak kelihatan
Sekarag setelah mati baru aku menyedari
Bahawa ketakutanku membantu penindasan
Dan sikap tidak berdaya __________ ketidakadilan

Pres baca yang tengah, yang garis tu saya kurang dengar.
 apa-apa pun, ia pengisian yang bermakna.Sekarang tiba masanya untuk tetamu kami berucap iaitu exco KCKL , Muaz (nama penuh tak ingat).

bukan senang nak jumpa exco KCKL ni. dari cheras sana..akhirnya dapat bertemu mata.sekarang giliran Adam Rahim pula menyampaikan perkongsiannya bagi mengakhiri aktiviti kita kali ini. Tradisi PERDANA turun temurun.


Saja letak gambar Pres sebab gaya dia sama je..walaupun aktiviti santai berilmiah ini sudah berakhir, tetapi masih ada meeting sampingan lagi. Admin kurang pasti tentang apa.Akhir sekali, Admin ingin mengucapka terima kasih kepada mantan exco  ICT, Khuzaifah kerana memberi pasword dan username blog ini tadi. Admin lupa sebab lama tak bukak..hehehe.. InsyaAllah tak hilang dah lepas ni..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...