JADUAL PENGAJIAN SEPANJANG SEMESTER 1 2012/2013

Sabtu, 4 September 2010

Perutusan Raya

Assalamualaikum pembuka bicara, saya tujukan kepada semua anak Kelantan yang berada yang berada di Universiti Kebangsaan Malaysia mahupun kepada semua anak Kelantan yang berada di luar kota dan dirantauan semoga dalam keadaan sihat walafiat. Terlebih dahulu saya ingin membawa anda sekalian mengingati bulan Ramadan al-Mubarak. Bulan ini Allah SWT melipat gandakan pahala untuk hambaNya yang beriman kepadaNya. Disamping itu juga Allah SWT telah menawarkan kepada kita semua satu malam yang lebih baik dari seribu bulan. Sebagaimana dalam firman Allah SWT dalam surah al-Qadr ayat ke 1-3,

Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (Al Quran) pada malam kemuliaan, Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? Malam kemuliaan itu lebih baik dari seribu bulan.

Dalam kita mengingati bulan Ramadan al-Murabak, bulan Syawal akan menjelma juga walaupun kita semua menangis air mata darah sekali pun. Oleh yang demikian, sempena dengan Aidilfitri yang bakal menjelma, saya ditaklifkan sebagai Presiden Persatuan Mahasiswa Kelantan Darul Naim mengucapkan Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin. Saya juga mendoakan semoga perjalanan anda semua selamat pergi dan balik serta dilindungi Allah SWT selalu. Amin.

Setakat ini dulu coretan saya buat kali semoga kita semua berjumpa dengan Ramadan al-Mubarak yang akan datang. Sekian, wassalam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...